KORU Loopbaancoaching & HR-Advies 
  
IntroWelkomWie ben ik?Waar ga ik voor?WerkterreinContact
HR-AdviesLoopbaancoachingCoachingPsychologische testen & VragenlijstenTMAMBTIMDI

HR-Advies

Iedere organisatie kent weleens een periode waarin tijdelijk capaciteit nodig is op de HR-afdeling. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een medewerker wegens langdurige afwezigheid, het hiaat dat het vertrek van een ervaren collega met zich meebrengt of de inzet van HR bij specifieke HR-projecten naast het reguliere werk. Ook organisaties zonder HR-afdeling kunnen de behoefte hebben aan iemand om mee te sparrren. 
Bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden, inzetbaarheid van medewerkers of Arbo-gerelateerde problematiek (ziekteverzuim of RI&E).

Omdat ik al ruim 20 jaar werkzaam ben binnen het brede HR-vakgebied, zowel theoretisch als praktisch, op operationeel, tactisch en strategisch niveau en van medewerker tot manager, heb ik expertise opgebouwd met betrekking tot de meeste HR-instrumenten. Zo kan ik adviseren bij het werven en selecteren van nieuwe medewerkers, arbeidscontracten, het invoeren van Performance Management, het begeleiden van reorganisatie en verandertrajecten en bij het opbouwen en implementeren van personeelsbeleid.


IntroWelkomWie ben ik?Waar ga ik voor?WerkterreinContact