KORU Loopbaancoaching & HR-Advies 
  
IntroWelkomWie ben ik?Waar ga ik voor?WerkterreinContact
HR-AdviesLoopbaancoachingCoachingPsychologische testen & VragenlijstenTMAMBTIMDI

Loopbaancoaching

'Sommige mensen bereiken de hoogste sport van de ladder en ontdekken dan pas dat die tegen de verkeerde muur staat.'  Stephen R. Covey

Loopbaantraject

Heb je vragen of advies nodig over loopbaan- of studiekeuze? Wil je een (nieuwe) keuze maken in je loopbaan, maar kom er zelf niet goed uit? Heb je behoefte om inspiratie op te doen voor je loopbaan? Dan is een loopbaantraject misschien iets voor jou.

Binnen een loopbaantraject maak je als het ware een pas op de plaats. Je kijkt naar je situatie, probeert te achterhalen wat je hierin aanspreekt, op welke vlakken je wat zou willen veranderen en wat die veranderingen zouden kunnen zijn. Door bewustwording van je verlangens en gedachten kun je een gericht keuze maken.


Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Een loopbaantraject is altijd maatwerk, waarbij jezelf kiest en meebeslist over de inhoud van je traject. Zelfsturing staat centraal. Ik help je graag je eigen antwoorden te formuleren.


Het loopbaantraject bestaat uit een programma van gemiddeld 6 gesprekken van 1,5 uur (exclusief het oriëntatiegesprek). Een iets verkorte of juist verlengde variant is mogelijk. Indien wenselijk bestaat de mogelijkheid het loopbaantraject te combineren met Coaching.  


Aan een loopbaantraject gaat altijd een oriëntatiegesprek vooraf. Tijdens dit gesprek maken we persoonlijk kennis. We bespreken je huidige situatie, je wensen en verwachtingen ten aanzien van het traject. En staan stil bij de vraag of ik voor jou de juiste partner ben. Dat hoef je natuurlijk niet ter plekke te beslissen; je kunt daar thuis rustig over nadenken. Als coach vind ik het belangrijk dat er een 'klik' is tussen jou en mij. Wederzijdse openheid, eerlijkheid en vertrouwen vormen de basis van onze gesprekken.
Het oriëntatiegesprek duurt een uur en is kosteloos.


Op basis van het oriëntatiegesprek maak ik een overeenkomst, waar jouw doelstelling in verwoord staat.


Gedurende de daarna volgende loopbaansessies, die gemiddeld eens per twee weken plaatsvinden, ga ik je ondersteunen bij het vinden van de antwoorden op de vragen:
Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Waar vind ik dat? en Hoe kom ik daar?.


Om deze vragen te kunnen beantwoorden, maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken die passen bij jouw vraag. Ik geef je huiswerkopdrachten mee die bedoeld zijn om je te motiveren en stimuleren de volgende stap te zetten. Waar nodig maak ik ook gebruik van onlinetesten, zoals het Persoonlijke Stijl en Motivatieprofiel van MDI of de Talenten Motivatie Analyse.


Bij de start van het loopbaantraject ontvang je een werkmap. Hierin kunnen alle zaken die met het loopbaantraject te maken hebben verzameld en bewaard worden.


Resultaat

Aan het eind van het loopbaantraject heb je een profielschets gemaakt, bestaande uit een persoonsprofiel en een beroepsprofiel. In het persoonsprofiel beschrijf je je inzichten omtrent kwaliteiten, sterke/zwakte-analyse en kennis en vaardigheden door antwoord te geven op de vragen: Wie ben ik? en Wat kan ik?. In het beroepsprofiel beschrijf je de gewenste functie en werksituatie, oftewel: Wat wil ik? en Waar vind ik dat?. Gekoppeld aan de profielschets maak je een plan van aanpak waarin de loopbaandoelen worden beschreven met de activiteiten die nodig zijn om deze te realiseren, waarmee de vraag: Hoe kom ik daar? beantwoord wordt.


Informatie

Voor informatie en aanmelding kun je contact opnemen via info@korucoaching.eu

 

IntroWelkomWie ben ik?Waar ga ik voor?WerkterreinContact