KORU Loopbaancoaching & HR-Advies 
  
IntroWelkomWie ben ik?Waar ga ik voor?WerkterreinContact
HR-AdviesLoopbaancoachingCoachingPsychologische testen & VragenlijstenTMAMBTIMDI

MDI

 MDI Persoonlijke Stijl en Motivatie Profielen

Wat maakt dat mensen succesvol zijn? Drie factoren spelen hierbij een belangrijke rol: ons gedrag, onze drijfveren en onze talenten. Klinkt voor de hand. Maar probeer maar eens heel precies gedrag, drijfveren en talenten van iemand naar boven te halen. Geen eenvoudige klus. MDI Persoonlijke Stijl & Motivatie Profielen kunnen daarbij helpen.


Persoonlijke Stijl

Het MDI profiel is gebaseerd op de DISC theorie van de Amerikaanse psycholoog W.M. Marston, die zegt dat het gedrag van de mens kan worden ingedeeld in vier kwadranten: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit (DISC). Ook het systeem van Jung is hierin terug te vinden, die spreekt over de hoofdassen denken/voelen en introvert/extravert om mensen in te delen in typen. Door het invullen van een vragenlijst wordt je gedragsstijl bepaald. Ben je rood, geel, groen of blauw? Dat is de vraag waar het bij (gedrag)stijl om draait. 

 

Drijfveren

Daarbij hoort de vraag wat iemand met zijn gedrag wil bereiken. Wat zijn de drijfveren hierachter? "What makes you tick?". De drijfveren analyse, die ook bij dit model hoort, geeft daarop een duidelijk antwoord.  Vooral de combinatie van deze twee instrumenten (gedrag en drijfveren) geeft een goed inzicht in gedrag en motivatie. Zo kunnen heel verschillende mensen toch eenzelfde "hoger doel" nastreven, wat in de praktijk tot een prima samenwerking kan leiden omdat ze elkaar begrijpen. Evenzo kunnen ogenschijnlijk vergelijkbare karakters hevig botsen op hun drijfveren: de ene mens wordt bijvoorbeeld gedreven door succes, terwijl de ander de behoefte heeft om mensen te helpen.

Wat heb ik hieraan?

Heel veel. Zeker als je het samen met een aantal collega's doet, geeft het niet alleen inzicht in jezelf maar ook in de ander. Het helpt om elkaar beter te begrijpen en om effectiever met elkaar samen te werken. Iedereen is zoals hij is, daar verandert niks aan. Maar inzicht in hoe een ander denkt, waarom hij doet wat hij doet, dat helpt een heel stuk. Het zorgt zelfs voor waardering van die 'lastige' eigenschappen bij de ander. Vaak zijn dat namelijk de eigenschappen die bij jezelf ontbreken, maar die toch wel handig zijn af en toe. Er is geen verkeerd gedrag, maar gedrag kan wel meer of minder effectief zijn in een bepaalde functie.

Wat kan ik voor je doen?

Als gecertificeerd MDI consultant verzorg ik de test en bespreek ik de uitkomsten met je. Je ontvangt een uitgebreid rapport dat door MDI wordt opgesteld.  In een persoonlijk gesprek bespreek ik dit rapport met je. De bespreking kan zowel per persoon of met een team in één sessie, waardoor je eteen meer inzicht krijgt in je collega's. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel verhelderend werkt, het is de investering voor jou of je bedrijf zeker waard.


Voor meer informatie kunt je contact met mij opnemen.

 

 

IntroWelkomWie ben ik?Waar ga ik voor?WerkterreinContact